Házi lekvárok, dzsemek

A házi lekvárok, dzsemek készítésével több éve foglalkozunk. A házi lekvár főzést néhány éve kezdtük el, azonban a dzsemek már több, mint húsz éve állandó lakói a saját háztartásunk kamrájának is. A lekvárokat szilvából és sárga barackból főzünk, dzsemeket sok féle gyümölcsből készítünk. Nagyobb mennyiségben szilva lekvár készül. A főzött lekvár nem tartalmaz hozzáadott anyagokat, kizárólag a válogatott és megfelelően előkészített gyümölcsöt, sárga barack esetében kevés cukrot. A lekvárokat üstben főzzük állandó kevergetés mellett. A dzsemeket válogatott és megfelelően előkészített gyümölcsből készítjük cukor, citromsav, szorbinsav hozzáadásával. A lekvárok és dzsemek fogyaszthatók tésztaételekhez, sütemények és egyéb édességek alkotórészeként, töltelékeként stb.


5termék 15