Nektárok

A nektárok rostos ivólevek, melyek gyümölcstartalma minimum 50%. A nektárok készítése során a gyümölcsöket válogatás, mosás, aprítás után passzírozzuk, így a magokon, héjon kívül szinte az egész gyümölcs felhasználásra kerül, ezért a nektárok rosttartalma magas. A passzírozott gyümölcsök önmagukban túl sűrűek, ezért azokat a kellemes fogyaszthatóság érdekében vizet és a gyümölcsre jellemző mértékig cukrot, citromsavat is adunk hozzá. A nektárok magas rosttartalma hozzájárul a gyümölcs ízének teljességéhez, fogyasztása segíti az emésztést és a teltségérzet kialakulását, valamint lassítja a cukor felszívódását. A nektárok készítése során hozzáadott egyéb anyagokat nem használunk, így azok nem tartalmaznak hozzáadott mesterséges ízesítő anyagokat, színezékeket, tartósító szereket. A nektárok felbontás nélkül fagytól és erős napfénytől védve két évig is eltarthatóak, felbontást követően, mivel tartósító szert nem tartalmaznak, hűtve 3-5 napig tárolhatók. A nektárok kézműves termékek, minden egyes palack gondos kezek munkájának eredménye. Fogyaszthatjátok önmagában, vízzel hígítva, más gyümölcsből - zöldségből készült nektárokkal, vagy gyümölcslevekkel házasítva is.