A sárgabarack lekvárt hagyományos módon üstben főzzük, melyhez a (fáról szedett!) sárgabarackokat válogatás után megmossuk és kimagozzuk. A lekvárt a megfelelő sűrűség eléréséig főzzük, majd cukor és citromsav hozzáadása mellett üvegbe töltjük és abban tartósítjuk. A tartósítását hőkezeléssel végezzük. Felbontás után hűtve tárolható. Felbontás nélkül a gyártástól számított két évig is eltartható (közvetlen napfénytől védve, fagymentes helyen tárolva). A kiürült és elöblített üvegeket a Valler Almáskertben és/vagy személyes kiszállítás esetén visszaváltjuk, ezzel is kímélve a környezetünket.  
  Ajánljuk:  
  -  Reggelihez, étkezések közötti nassoláshoz (zabkásához, kenyérre, vagy pirítósra), könnyed ebéd, vagy vacsora fő ételeként tésztákhoz és persze süteményekhez is (sütésálló). 
  -  A sárgabarack lekvár egy igazi  magyar klasszikus, ne hagyd ki!