A szilva lekvárt hagyományos módon üstben főzzük, melyhez a szilvát válogatás után megmossuk és kimagozzuk. A lekvárt a megfelelő sűrűség eléréséig főzzük, majd üvegbe töltjük és abban tartósítjuk. A tartósítását hőkezeléssel végezzük. Felbontás után hűtve tárolható. Felbontás nélkül a gyártástól számított két évig is eltartható (közvetlen napfénytől védve, fagymentes helyen tárolva). A kiürült és elöblített üvegeket a Valler Almáskertben és/vagy személyes kiszállítás esetén visszaváltjuk, ezzel is kímélve a környezetünket.  
  Ajánljuk:  
  -  Reggelihez, étkezések közötti nassoláshoz (zabkásához, kenyérre, vagy pirítósra), könnyed ebéd, vagy vacsora fő ételeként tésztákhoz és persze süteményekhez is (sütésálló). 
  -  Úgy készítjük, mint a nagymamáink, persze ha nagyapáink meg nem előzték, mert akkor pálinka lett!