Az őszibarack dzsemet rövid főzéssel készítjük, így a gyümölcsdarabok megmaradnak. Az előkészítés során az őszibarackokat válogatás után megmossuk, megpucoljuk és kimagozzuk. A gyümölcsöt almapektin, cukor, citromsav hozzáadása mellett a megfelelő sűrűség eléréséig összefőzzük, majd üvegbe töltjük és abban tartósítjuk. A tartósítását hőkezeléssel és szorbinsav hozzáadásával végezzük. A dzsemhez kevés cukrot adunk, így a gyümölcs íze dominál. Felbontás után hűtve tárolható. Felbontás nélkül a gyártástól számított két évig is eltartható (közvetlen napfénytől védve, fagymentes helyen tárolva). A kiürült és elöblített üvegeket a Valler Almáskertben és/vagy személyes kiszállítás esetén visszaváltjuk, ezzel is kímélve a környezetünket.
Ajánljuk:
- Reggelihez, étkezések közötti nassoláshoz (zabkásához, kenyérre, vagy pirítósra), könnyed ebéd, vagy vacsora fő ételeként tésztákhoz és persze süteményekhez is.
- Az őszibarack dzsem a késő nyár íze!