Házi szörpök

Szörp készítéssel (sokáig saját célból) már közel húsz éves múlttal rendelkezünk. Szörpjeinket préselt gyümölcslevekből főzzük, illetve a bodza és citromfű szörpöket a bodza virág és citromfű levelének felhasználásával készítjük. A szörpöket üvegekbe palackozzuk és hőkezeléssel tartósítjuk. A szörpjeink gyümölcstartalma minimum 50%, és ennek köszönhető a természetes finom íze, gyümölcsössége. Nem használunk tartósító szereket, színezékeket, aromákat, csak a kipréselt gyümölcs levét, illetve gyógynövények részeit (virágzat, levél). A szörpök mértékletes fogyasztása kifejezetten egészséges, mert gyümölcsből, illetve gyógynövényekből készítjük a nagyszüleink receptjei szerint. Praktikus is egyben, hiszen kisebb kiszerelés tárolása elegendő több liter kellemes szörp elkészítéséhez. A szörpök felbontás utáni eltarthatósága a magasabb cukortartalma miatt hosszabb, mint pl. a gyümölcsleveké, ezért felbontás után - hűtve tárolva - több hétig is eláll. Szörpjeinket fogyaszthatjátok vízzel, szódával hígítva, az ideális arány 1:5. Keverhet alkohol nélküli és alkoholos koktélokhoz, készételekhez, süteményekhez, használhatjátok öntetként is.



6termék 16