Házi szörpök

Szörpkészítéssel (sokáig saját célból) már közel húsz éves múlttal rendelkezünk. Szörpjeinket préselt 100 %-os gyümölcslevekből főzzük, illetve a bodza és citromfű szörpöket a bodza virág és citromfű levelének felhasználásával készítjük. A szörpöket üvegekbe palackozzuk és hőkezeléssel tartósítjuk. A szörpjeink gyümölcstartalma minimum 50% (m/m), és ennek köszönhető a természetes finom íze, gyümölcsössége. Nem használunk tartósító szereket, színezékeket, aromákat, sűrítményeket, csak a kipréselt 100 %-os gyümölcsleveket, illetve gyógynövények részeit (virágzat, levél). A gyümölcs szörpökben nincsenek allergén anyagok és kivétel nélkül GMO mentesek. A szörpök rendszeres és mértékletes fogyasztása kifejezetten egészséges, mert gyümölcsből, illetve gyógynövényekből hagyományos módon készítjük. Magas a vitamin és a szervezetünk számára hasznos ásványi anyagtartalmuk. A szörp fogyasztás praktikus is egyben, hiszen egyetlen üveg elegendő több liter kellemes házias üdítőital elkészítéséhez. Gazdaságosak is, hiszen a szörpök felbontás utáni eltarthatósága a valódi cukortartalma miatt hosszabb, mint pl. a gyümölcsleveké, ezért felbontás után - hűtve tárolva - több hétig is elállnak. Szörpjeinket fogyaszthatjátok vízzel, szódával hígítva, jégkockával behűtve is. Az ideális hígítási arány 1:5, 1:6. Keverhetitek alkohol nélküli és alkoholos koktélokhoz, illetve készételekhez és süteményekhez is használhatjátok finom öntetként.



9termék 19