A citromfű szörp a növényi tartalmának és a citromnak köszönhetően tartalmaz vitaminokat, biológiailag aktív anyagokat, természetes ásványi anyagokat is. Azt valljuk, hogy a leghitelesebb és legfinomabb szörp az, amelyik abból a növényből (illetve annak hasznos részéből) készül ami a kertben megterem. Ezért a szörpjeinket csakis gyümölcs, virág, levél feldolgozásával és répacukor (kristálycukor) hozzáadásával készítjük. Így az igazi!
A citromfű szörp tartósítását hőkezeléssel és nátrium-benzoát hozzáadásával végezzük. A nátrium-benzoát akadályozza meg a citromfű levelek és citromkarikák cukorszirupban való áztatása során a szörp erjedését. Felbontás nélkül a gyártástól számított két évig is eltartható (közvetlen napfénytől védve, fagymentes helyen tárolva). Felbontás után sokáig (hetekig) pulton tartható.
Ajánljuk:
- 1:4 arányban vízzel, illetve szódával hígítva. Behűtve igazi nyári frissítő, de télen is készíthetünk belőle pl. forró italokat, koktélokat.
- Ha hagyományos szörpre vágysz, megtaláltad!