Receptek
Fűszeres almalé
A fűszeres almalé melegen egy könnyen elkészíthető, elsősorban hideg időkre való finom ital. Próbáld ki, kóstolt meg te is!
Hozzávalók:
- 1 liter Valler almalé
- 2 dl víz
- 4 rúd fahéj
- 3 szem csillagánizs
- 5-6 szem szegfűszeg
- 2 evőkanál méz vagy 4-6 kockacukor
- 1 narancs
Elkészítés:
- A 2 dl vizet feltesszük melegedni, hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst és a szegfűszeget.
- Gyenge tűzön a forrástól számított 10 percet gyöngyöztetjük, majd hozzáadjuk az almalevet.
- Majd a narancs lereszelt héját és a kifacsart levét is hozzáadjuk.
- A cukrot/mézet is beletesszük és épp csak összemelegítjük.
- Nem hevítjük forrásig, nehogy elillanjon a narancs, a méz és az almalé vitamintartalma.
- Melegen de akár hidegen is fogyaszthatjuk.