Receptek

Fűszeres almalé

Fűszeres almalé

A fűszeres almalé melegen egy könnyen elkészíthető, elsősorban hideg időkre való finom ital. Próbáld ki, kóstolt meg te is!

Hozzávalók:

  • 1 liter Valler almalé
  • 2 dl víz
  • 4 rúd fahéj
  • 3 szem csillagánizs
  • 5-6 szem szegfűszeg
  • 2 evőkanál méz vagy 4-6 kockacukor
  • 1 narancs

Elkészítés:

  1. A 2 dl vizet feltesszük melegedni, hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst és a szegfűszeget.
  2. Gyenge tűzön a forrástól számított 10 percet gyöngyöztetjük, majd hozzáadjuk az almalevet.
  3. Majd a narancs lereszelt héját és a kifacsart levét is hozzáadjuk.
  4. A cukrot/mézet is beletesszük és épp csak összemelegítjük.
  5. Nem hevítjük forrásig, nehogy elillanjon a narancs, a méz és az almalé vitamintartalma.
  6. Melegen de akár hidegen is fogyaszthatjuk.