Az almalé tartósítását hőkezeléssel végezzük, ezért felbontás után 3-5 napig hűtve tárolható. Felbontás nélkül a gyártástól számított két évig is eltartható (közvetlen napfénytől védve, fagymentes helyen tárolva). Az almalé 100%-os gyümölcslé, alacsony a rosttartalma, azonban vitaminokban, biológiailag aktív anyagokban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban gazdag és a gyümölcs összes ízét, savait természetes cukrait tartalmazza. Az almalé szűrt gyümölcslé, kisbabák cumisüvegből is ihatják.
Ajánljuk:
- Fogyasztható önmagában, illetve akár ötven százalékban vízzel, illetve szódával hígítva. Behűtve igazi nyári frissítő, de télen is készíthetünk belőle pl. fahéjas – narancsos forró italt. Jó alapja lehet koktéloknak, szörpnek, alkoholos italoknak. A bátrabbak cidert is készíthetnek belőle!
- Felhasználásának csak a fantázia szab határt….