Receptek

Szilvalekváros diós linzer

Szilvalekváros diós linzer

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 kis pohárka rum (elhagyható)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • annyi tejföl amennyit felvesz

A töltelékbe:

  • 40 dkg szilvalekvár
  • 15 dkg durvára vágott dió

A lekenéshez:

  • 1 db tojás
  • 1-2 ek. cukor

Elkészítés:

  1. A lisztet a margarinnal, a tojással, a porcukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a rummal és annyi tejföllel amennyit felvesz összegyúrjuk.
    A tésztát 2/3 – 1/3 arányban kettéosztjuk.

2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és az előkészített tepsibe simítjuk. Vastagon megkenjük a lekvárral, majd megszúrjuk a durvára vágott dióval.

3. A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk bele a sütemény tetejét. A rácsokat felvert tojással lekenjük és ha szeretné kevés kristálycukorral is megszórhatjuk.

4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

5. Ha kihűlt, szeletelve és porcukorral meghintve kínáljuk.

(https://receptkiraly.hu/szilvalekvaros-dios-linzer/)