Receptek
Szilvalekváros diós linzer

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 db tojás
- 1 kis pohárka rum (elhagyható)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- annyi tejföl amennyit felvesz
A töltelékbe:
- 40 dkg szilvalekvár
- 15 dkg durvára vágott dió
A lekenéshez:
- 1 db tojás
- 1-2 ek. cukor
Elkészítés:
- A lisztet a margarinnal, a tojással, a porcukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a rummal és annyi tejföllel amennyit felvesz összegyúrjuk.
A tésztát 2/3 – 1/3 arányban kettéosztjuk.
2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és az előkészített tepsibe simítjuk. Vastagon megkenjük a lekvárral, majd megszúrjuk a durvára vágott dióval.
3. A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk bele a sütemény tetejét. A rácsokat felvert tojással lekenjük és ha szeretné kevés kristálycukorral is megszórhatjuk.
4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
5. Ha kihűlt, szeletelve és porcukorral meghintve kínáljuk.
(https://receptkiraly.hu/szilvalekvaros-dios-linzer/)