Sült almás müzli
A klasszikus csomagolt cukros-olajos müzli kitűnő és egészséges alternatívája. A mi verziónk csupa gyümölcs, csupa mogyoró és zabpehely.
Hozzávalók:
- 20 g kókuszolaj (szilárd állapotban)
- 1 evőkanál méz
- 160 g finom zabpehely
- 75 g dió
- 50 g mogyoró
- 50 g hántolatlan mandula
- 8 darab közepes alma
- 200 ml víz (forralva)
- 200 g szárított áfonya
Elkészítés:
1. Hevítse a sütőt 190 °C-ra.
2. Serpenyőben olvassza meg a kókuszolajat és a mézet.
3. Tegye rá a zabpelyhet, a diót és a mandulát, keverje össze, majd kis lángon süsse 5 percig. Ezután tegye félre a serpenyőt.
4. Hámozza meg az almát, vegye ki a magházát, szeletelje kisebb darabokra, tegye a serpenyőbe, majd öntsön rá 200 ml forró vizet.
5. Főzze kislángon kb.12 percig.
6. Amíg fő a keverék, készítse elő a sütőlapot, tegyen rá sütőpapírt.
7. A főtt almát tegye a sütőlapra, szórja meg a vörös áfonyával és a sült zabpehellyel, a dióval és a mandulával, majd előmelegített sütőben süsse 25–30 percig 180–190 °C-on.
(Forrás: https://jokateszunk.hu/receptek/kategoria-szerint/egeszseges-nassolas/sult-almas-muzli-441/)