Receptek

Reszelt almás

Reszelt almás

Nagyon gyors, mindent bele süti. Csak össze kell keverni és megsütni. Ha szeretitek, porcukorral megszórva tálaljátok.

Hozzávalók:

  • 200 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 50 ml étolaj
  • 400 g alma (magház nélkül)
  • 280 g finomliszt
  • 60 g darált dió
  • 1 db citrom
  • 10 g sütőpor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 100 ml tej
  • porcukor a tálaláshoz

 Elkészítés:

1. A reszelt almás sütihez a cukrot kihabosítjuk a tojással, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább habosítjuk 1 percig.

2. Az almát héjával együtt lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez.

3. Jöhet bele a liszt, a dió, a citrom lereszelt héja és a felének a leve, a sütőpor, a fahéj és a tej, majd alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha kicsit kihűlt, kockákra vágjuk, megszórhatjuk porcukorral, és már ehetjük is.

(Forrás: streetkitchen.hu)