Receptek
Reszelt almás
Nagyon gyors, mindent bele süti. Csak össze kell keverni és megsütni. Ha szeretitek, porcukorral megszórva tálaljátok.
Hozzávalók:
- 200 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 50 ml étolaj
- 400 g alma (magház nélkül)
- 280 g finomliszt
- 60 g darált dió
- 1 db citrom
- 10 g sütőpor
- 2 tk őrölt fahéj
- 100 ml tej
- porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
1. A reszelt almás sütihez a cukrot kihabosítjuk a tojással, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább habosítjuk 1 percig.
2. Az almát héjával együtt lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
3. Jöhet bele a liszt, a dió, a citrom lereszelt héja és a felének a leve, a sütőpor, a fahéj és a tej, majd alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha kicsit kihűlt, kockákra vágjuk, megszórhatjuk porcukorral, és már ehetjük is.
(Forrás: streetkitchen.hu)