Blog

Miért fogyassz minden nap almát?

Miért fogyassz minden nap almát?

Miért lenne érdemes, mindennap almát enni? 

  • Gyömülcs cukrot tartalmaz. 100 g alma kb. 10 g szénhidrátot tartalmaz, nagyrészt gyümölcscukor formájában. A fruktóz javítja a koncentrációt, és gondoskodik a kiegyensúlyozott vércukorszintről.

  • Az alma fogyasztásával megelőzheted a szív- és érrendszeri problémákat. Az alma húsában  található pektin a koleszterinszintünkre is hatással van, csökkentve a káros LDL koleszterin szintet. Ez a vízoldékony rostanyag érdekes módon a hasmenés és a székrekedés ellen egyaránt hatékony. A kutatások szerint megköti a vastagbélben a különböző méreg- és rákkeltő anyagokat, így véd a daganatok, elsősorban a vastagbélrák ellen.

  • Az alma rászolgált a vitaminbomba névre. Sok benne a C-vitamin, mely az immunrendszer élénkítésén túl a sejtkárosító szabad gyököket is megköti. Nem árt tudni, hogy hő hatására a vitaminok közel 70 százaléka elpusztul, fogyassz tehát minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt! B-vitamin is található az almában, ami az idegek és az izmok megfelelő működéséhez elengedhetetlen.

  •  Szabályozza a vízháztartást. Attól még, hogy hirtelen többet mutat a mérleg, nem biztos, hogy új zsírpárnácskákkal gyarapodtál! A vízháztartás egyensúlyának felborulása is hatással van a testsúlyra: ha nincs elég kálium a szervezetben, akkor a víztöbblet elraktározódik. Az alma fogyasztásával, mivel a gyümölcsben bőven van kálium, megakadályozhatod a víz felhalmozódását. Az ásványi anyag segíti továbbá a vese és az izomzat megfelelő működését, és fontos szerepet játszik az idegi ingerületek közvetítésében.