Receptek

Almás Tarte

Almás Tarte

Ősz van, almát kell enni, ez nem vitás. És mi jobb dolog történhetne egy almával, mint hogy sütit sütünk belőle? Zseniálisan finom, és nagyon szép is a végeredmény. 

Hozzávalók:

  • 5 darab alma
  • 15 dkg vaj
  • 4 ek barna cukorvaj a forma kikenéséhez
  • 2 ek rum
  • 12,5 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 2 darab tojás

Elkészítés:


1. A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.

2. Az almát tisztítsuk meg, magozzuk ki és szeleteljük fel tetszés szerint. Ezután 30 gramm vajjal és 2 evőkanál cukorral pároljuk 4-5 percig, amíg megkaramellizálódik. Keverjük hozzá a rumot.

3. A tortaformát (20 cm) kenjük ki vajjal.

4. Az almát szűrjük le, a szirupot tegyük félre, majd a gyümölcsöt helyezzük a vajjal kikent formába.

5. A lisztet forgassuk egybe a sütőporral és a fahéjjal.

6. A maradék vajat és cukrot keverjük simára, utána adjuk hozzá a tojást, a lisztes keveréket, gyúrjunk belőle sima tésztát. A tésztát nyújtsuk ki a forma méretének megfelelően, és borítsuk az almára.

7. A tortát toljuk az előmelegített sütőbe 30-35 percre, majd miután elkészült, 10 percig hagyjuk a formában hűlni. Ezután borítsuk tányérra vagy tálcára. A torta tetejére csorgassuk rá a szirupot.

 

(Forrás: https://sobors.hu/)