Almás reggelik
Remek napindító reggelik amik máris több erőt adnak az éppen előttünk álló kihívásokhoz.
Fahéjas-almás zabkása
Az egyik legkedveltebb édes reggeli minden kétséget kizáróan a zabkása, amihez az alma is tökéletesen passzol. Csak készítsd el a szokásos módon, vagy áztasd meg növényi tejben, esetleg halmozd a zabpelyhet a kedvenc joghurtodra. Ezután csurgass rá egy kanál mézet, tetszés szerinti magvakat (például diót, mandulát, kesudiót vagy mogyorót), ezután pedig halmozz a szélére friss almaszeleteket. Ha elkészültél, szórd meg egy réteg fahéjjal, és már kész is az isteni finom és egészséges almás-fahéjas zabkása. Ízlés szerint természetesen további gyümölcsökkel és egyéb feltétekkel is gazdagíthatod.
Almás muffin
A muffin egész évben egy egyszerű, de nagyszerű sütemény, ősszel pedig különösen felkapott, hiszen nagyon népszerűek az olyan szezonális alapanyagokkal készült változatai, mint a sütőtökös, a sárgarépás vagy az áfonyás muffin. Na és persze ott van az alma is: készíts muffint olyan lisztből, amit a legjobban szeretsz, és édesítsd mézzel, fahéjjal, majd a tésztájába friss, reszelt almadarabokat is keverj. Ha elkészült, megkenheted mogyoróvajjal, locsolhatsz rá juharszirupot, de vaníliapudinggal fogyasztva is fantasztikus reggeli. Igény szerint természetesen tejmentes, tojásmentes vagy vegán verzióban is elkészítheted.
Almával töltött palacsinta
Ha fitten ébredsz, és nem is vagy rohanásban, a palacsinta is abszolút jó reggeli opció lehet. Diétához vagy egyéni igényekhez viszonyítva megannyi lehetőség létezik (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo), ahogyan elkészítheted a tésztát, így talán már te is kikísérletezted, számodra hogyan a legmegfelelőbb. Az igazán jó ízélményhez persze a tölteléket is el kell találni. Nem túl elterjedt, de igazán édes és finom, ha almás töltelékkel készíted. Csak párolj meg egy serpenyőben néhány almát, keverd össze egy kevés mézzel, és amint megetted, máris készen fogsz állni a napi teendőid elvégzésére.
(Forrás:https://www.bien.hu/almas-finomsagok-reggelire)