Receptek

Almás morzsasüti

Almás morzsasüti

Ez a változat almával készül, de körtével vagy valamilyen szezonális bogyós gyümölccsel is finom. 

Hozzávalók:

  • 4 darab alma
  • 2 ek citromlé
  • 8 dkg barna cukor
  • 2 tk fahéj (őrölt)
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely (finom szemű)
  • 15 dkg vajopcionális vaníliafagylalt

Elkészítés:


1.Az almákat megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és összekeverjük a citromlével, 2 evőkanál cukorral és 1 teáskanálnyi őrölt fahéjjal. Ezzel a keverékkel beterítjük a piteforma alját.

2. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

3. A maradék cukrot és fahéjat összekeverjük a liszttel és a zabpehellyel, majd az apróra kockázott vajat elmorzsoljuk benne. A morzsát az alma tetejére szórjuk. A morzsapite lényege, hogy a vaj ne olvadjon meg és morzsás állagot kapjunk.

4.A süteményt betesszük a sütőbe, és 30-35 perc alatt készre sütjük. Melegen, vaníliafagyival tálaljuk.

 

(Forrás: https://sobors.hu/)