Receptek
Almás morzsasüti
Ez a változat almával készül, de körtével vagy valamilyen szezonális bogyós gyümölccsel is finom.
Hozzávalók:
- 4 darab alma
- 2 ek citromlé
- 8 dkg barna cukor
- 2 tk fahéj (őrölt)
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely (finom szemű)
- 15 dkg vajopcionális vaníliafagylalt
Elkészítés:
1.Az almákat megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és összekeverjük a citromlével, 2 evőkanál cukorral és 1 teáskanálnyi őrölt fahéjjal. Ezzel a keverékkel beterítjük a piteforma alját.
2. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
3. A maradék cukrot és fahéjat összekeverjük a liszttel és a zabpehellyel, majd az apróra kockázott vajat elmorzsoljuk benne. A morzsát az alma tetejére szórjuk. A morzsapite lényege, hogy a vaj ne olvadjon meg és morzsás állagot kapjunk.
4.A süteményt betesszük a sütőbe, és 30-35 perc alatt készre sütjük. Melegen, vaníliafagyival tálaljuk.
(Forrás: https://sobors.hu/)