Receptek

Almás piskóta

Almás piskóta

Az elkészítése még az alapreceptnél is egyszerűbb, csak össze kell keverni a hozzávalókat, a végén beleforgatni a reszelt vagy apróra darabolt almát, fél óra a sütőben és készen is van. 

Hozzávalók:

  • 2 darab alma
  • 3 darab tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 g sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 0,8 dl tej
  • 1 dl olaj

 

Elkészítés:


1. Az almákat pucoljuk meg, ízlés szerint vagy vágjuk egészen apróra, vagy reszeljük le. A tojásokat keverjük össze a cukorral, a sütőporral, a liszttel, a tejjel és az olajjal. Keverjük hozzá az almát.

2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

3. Öntsük a tésztát egy 20x30 centiméteres, kivajazott tepsibe, süssük 30 percig, tűpróbáig.

4. Porcukorral a tetején tálaljuk, de remekül illik hozzá az apróra vágott mandula is.

(Forrás:https://sobors.hu/receptek/almas-piskota-recept/)