Receptek
Almás piskóta
Az elkészítése még az alapreceptnél is egyszerűbb, csak össze kell keverni a hozzávalókat, a végén beleforgatni a reszelt vagy apróra darabolt almát, fél óra a sütőben és készen is van.
Hozzávalók:
- 2 darab alma
- 3 darab tojás
- 20 dkg cukor
- 10 g sütőpor
- 30 dkg liszt
- 0,8 dl tej
- 1 dl olaj
Elkészítés:
1. Az almákat pucoljuk meg, ízlés szerint vagy vágjuk egészen apróra, vagy reszeljük le. A tojásokat keverjük össze a cukorral, a sütőporral, a liszttel, a tejjel és az olajjal. Keverjük hozzá az almát.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
3. Öntsük a tésztát egy 20x30 centiméteres, kivajazott tepsibe, süssük 30 percig, tűpróbáig.
4. Porcukorral a tetején tálaljuk, de remekül illik hozzá az apróra vágott mandula is.
(Forrás:https://sobors.hu/receptek/almas-piskota-recept/)