Receptek
    Almás piskóta
                                        Az elkészítése még az alapreceptnél is egyszerűbb, csak össze kell keverni a hozzávalókat, a végén beleforgatni a reszelt vagy apróra darabolt almát, fél óra a sütőben és készen is van.
Hozzávalók:
- 2 darab alma
 - 3 darab tojás
 - 20 dkg cukor
 - 10 g sütőpor
 - 30 dkg liszt
 - 0,8 dl tej
 - 1 dl olaj
 
Elkészítés:
1. Az almákat pucoljuk meg, ízlés szerint vagy vágjuk egészen apróra, vagy reszeljük le. A tojásokat keverjük össze a cukorral, a sütőporral, a liszttel, a tejjel és az olajjal. Keverjük hozzá az almát.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
3. Öntsük a tésztát egy 20x30 centiméteres, kivajazott tepsibe, süssük 30 percig, tűpróbáig.
4. Porcukorral a tetején tálaljuk, de remekül illik hozzá az apróra vágott mandula is.
(Forrás:https://sobors.hu/receptek/almas-piskota-recept/)