Almás palacsinta
A nagyiféle almás pite verhetetlen, de a lédús gyümölcs más desszertben is érvényesülhet, reszelt formában sokféle édességet gazdagíthat.
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 2 ek cukor
- 2 darab tojás
- 2 ek olaj
- 3 dl tej
- 4 darab alma
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, sütőport, fahéjat, cukrot, ha ezeket egybekevertük, a tojást, illetve 2 vagy több evőkanál olajat. A tejet (akár picivel több is lehet) apránként adagolva adjuk hozzá a masszához, keverjük sűrűre.
2. Az almát reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki, majd keverjük a palacsintatésztába.
3. A tésztát - inkább kisebbeket, 2-3 evőkanálnyi korongokat készítsünk - adagoljuk enyhén olajozott serpenyőbe, majd mindkét oldalán süssük aranybarnára.
4. A pufi palacsintákat kínálhatjuk porcukorral meghintve, fagyival, tejszínhabbal vagy vaníliasodóval.
(Forrás: https://sobors.hu/receptek/almas-tesztaju-palacsinta-recept/)