Receptek

Almás palacsinta

Almás palacsinta

A nagyiféle almás pite verhetetlen, de a lédús gyümölcs más desszertben is érvényesülhet, reszelt formában sokféle édességet gazdagíthat.

Hozzávalók: 

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek cukor
  • 2 darab tojás
  • 2 ek olaj
  • 3 dl tej
  • 4 darab alma
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: 

1. A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, sütőport, fahéjat, cukrot, ha ezeket egybekevertük, a tojást, illetve 2 vagy több evőkanál olajat. A tejet (akár picivel több is lehet) apránként adagolva adjuk hozzá a masszához, keverjük sűrűre.

2. Az almát reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki, majd keverjük a palacsintatésztába.

3. A tésztát - inkább kisebbeket, 2-3 evőkanálnyi korongokat készítsünk - adagoljuk enyhén olajozott serpenyőbe, majd mindkét oldalán süssük aranybarnára.

4. A pufi palacsintákat kínálhatjuk porcukorral meghintve, fagyival, tejszínhabbal vagy vaníliasodóval.

(Forrás: https://sobors.hu/receptek/almas-tesztaju-palacsinta-recept/)