Receptek

Almás keksz

Almás keksz

Itt az almaszezon, ami egyet jelent: be lehet tárazni almás zabkekszből! Szuper reggeli és nasiopció, amit pikk-pakk összedobhatsz, és tuti, hogy mindenki a receptjét akarja majd!

Hozzávalók:

  • 230 g vaj
  • 220 g barna cukor
  • 1 db tojás
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 ½ tk gyömbérpor (elhagyható)
  • 1 db citrom
  • 2 db alma (125 g/db)
  • 245 g zabpehely
  • 250 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

1. Az almás zabkeksz elkészítésének első lépéseként a vajat egy robotgép segítségével kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a citrom reszelt héját és a levét is, és tovább keverjük. Beledobjuk a reszelt almát, és mehetnek hozzá a száraz alapanyagok is, majd az egészet alaposan elkeverjük.

2. Vizes fagyaiadagoló kanállal gombócokat szedünk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól minimum négyujjnyi távolságra, mert sütés közben el fognak terülni a zabkekszek. Kicsit lenyomkodjuk a gombócokat kanállal, majd mehetnek a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

3. Sütés után érdemes várni 10-15 percet fogyasztás előtt, mert ahogy hűlnek, szép ropogósra keményednek, a közepük pedig szaftos marad.

(Forrás:https://streetkitchen.hu/green-kitchen/szezon/almas-sutik/almas-zabkeksz-recept/)