A szilva nektár tartósítását hőkezeléssel végezzük, ezért felbontás után 3-5 napig hűtve tárolható. Felbontás nélkül a gyártástól számított két évig is eltartható (közvetlen napfénytől védve, fagymentes helyen tárolva). A szilva nektár gyümölcstartalma 60 %. A rosttartalma magas. Gazdag vitaminokban, biológiailag aktív anyagokban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban. A gyümölcs összes ízét, savait természetes cukrait tartalmazza. A nektár készítése során a teljes gyümölcshús feldolgozásra kerül (héj és magok kivételével), mely italként történő fogyasztáshoz túlságosan sűrű, ezért víz, cukor, citromsav hozzáadásával hígítjuk. A nektár egyedi abban az értelemben, hogy a gyártásához szükséges passzírozással a keményebb húsú, alacsonyabb létartalmú zöldségekből és gyümölcsökből is készíthető magas gyümölcstartalmú zamatos és rostos ital úgy, hogy szinte a teljes alapanyag feldolgozásra kerül. A nektároknak magas a rosttartalma, ezért a tápanyagok felszívódása lassabb, egyenletesebb, ezáltal laktató is.
Ajánljuk:
- A magas gyümölcstartalmú rostos levek kedvelőinek. Önmagában, illetve főétkezésekhez, továbbá sütemények kísérőjeként nagyszerű választás lehet (a többszöri fogyasztáshoz gazdaságos kiszerelésben készül).
- Levesek helyett, vagy főétkezések között is fogyasztható. A magas rosttartalomnak köszönhetően nagyon finom és az éhségérzetet csökkenti.