A szilva befőttet hagyományos recept alapján készítjük, melynek során a szilva szemeket gondos kezek válogatják, mossák, magozzák. Az összetevőket üvegbe töltjük és abban tartósítjuk. A tartósítását hőkezeléssel végezzük. Felbontás után 3-5 napig hűtve tárolható. Felbontás nélkül a gyártástól számított két évig is eltartható (közvetlen napfénytől védve, fagymentes helyen tárolva). A kiürült és elöblített üvegeket a Valler Almáskertben és/vagy személyes kiszállítás esetén visszaváltjuk, ezzel is kímélve a környezetünket.
Ajánljuk:
- Főételek kísérőjeként fogyasztva, a legtöbb magyaros ételhez tálalható.
- A szilva befőttet azokból a szemekből készítjük, melyek feladták az álmaikat és nem pálinka lett belőlük (nem érték meg azt…), ettől még nagyon finom (persze azért nem pálinka :)