Részletek
A paprika savanyúság tartósítását hőkezeléssel végezzük, felbontás után hűtőben tárolva 3-5 napig eltartható. Felbontás nélkül a gyártástól számított két évig is eltartható (közvetlen napfénytől védve, fagymentes helyen tárolva).
A paprika savanyúságot üvegbe töltjük és abban tartósítjuk. A kiürült és elöblített üvegeket minden esetben visszaváltjuk, ezzel is kímélve a környezetünket.
Miért jó az üveg? Számos előnye van az üvegpalacknak. Az üvegből nem tud idegen anyag a savanyúságba oldódni. Az üveg higiénikus, könnyen tisztítható, kíméletes technológia betartásával jól viseli a hőkezelést, megfelelő tartással rendelkezik, így jól tárolható és a termék egy cseppje sem veszik kárba és nem utolsó sorban esztétikus is. A kiürült üveget szinte korlátlanul újrahasznosíthatóak és ha nincs rájuk szükség mi örömmel visszaváltjuk.
A házi parika savanyúság kézzel készül, a paprikát gondos kezek válogatják, mossák, szeletelik és helyezik üvegekbe. Fogyasztása önmagában kevésbé, inkább főételek kísérőjeként ajánlott és a legtöbb magyaros ételhez, pl. húsételekhez tálalható.