Részletek
A natúr lecsó tartósítását hőkezeléssel végezzük, felbontás után hűtőben tárolva 3-5 napig eltartható. Felbontás nélkül a gyártástól számított két évig is eltartható (közvetlen napfénytől védve, fagymentes helyen tárolva).
A natúr lecsót üvegbe töltjük és abban tartósítjuk. A kiürült és elöblített üvegeket minden esetben visszaváltjuk, ezzel is kímélve a környezetünket.
Miért jó az üveg? Számos előnye van az üvegpalacknak. Az üvegből nem tud idegen anyag az élelmiszerbe oldódni. Az üveg higiénikus, könnyen tisztítható, kíméletes technológia betartásával jól viseli a hőkezelést, megfelelő tartással rendelkezik, így jól tárolható és a termék egy cseppje sem veszik kárba és nem utolsó sorban esztétikus is. A kiürült üveget szinte korlátlanul újrahasznosíthatóak és ha nincs rájuk szükség mi örömmel visszaváltjuk.
A natúr lecsó előkészítését kézi munkával végezzük, a paprikát és paradicsomot válogatjuk, mossuk, felszeleteljük és előfőzést követően üvegbe töltjük. Az elkészítéséhez a paprikán és paradicsomon kívül mást (fűszereket, olajat, adalékanyagokat) nem használunk. Az egyik legismertebb magyaros éltel alapanyagaként, de pörköltek, sültek kiegészítőjeként is felhasználható.