A dinnye savanyúságot hagyományos recept alapján készítjük, melynek során a görögdinnyét és a hegyes erőspaprikát gondos kezek válogatják, mossák, pucolják és darabolják. A savanyúságot saját gyökerű (nem tökre oltott), 70%-os érettségben szüretelt görögdinnyéből készítjük, ettől lesz igazán zamatos ízű. Az összetevőket üvegbe töltjük és abban tartósítjuk. A tartósítását hőkezeléssel végezzük. Felbontás után 3-5 napig hűtve tárolható. Felbontás nélkül a gyártástól számított két évig is eltartható (közvetlen napfénytől védve, fagymentes helyen tárolva). A kiürült és elöblített üvegeket a Valler Almáskertben és/vagy személyes kiszállítás esetén visszaváltjuk, ezzel is kímélve a környezetünket.
Ajánljuk:
- Főételek kísérőjeként a legtöbb magyaros ételhez tálalható. Enyhén csípős.
- Ha szeretnél egy igazi békési különlegességet megismerni és kedveled a görögdinnyét rendelj bátran!